accesul-interzis-vehiculelor-cu-masa-pe-osie-tripla-mai-mare-de-x-toneAccesul interzis vehiculelor cu masa pe osie tripla mai mare de 22t

Indicatorul se amplaseaza pe sectorul de drum pe care este interzis accesul vehiculelor cu o masa pe osie tripla mai mare decat cea inscriptionata pe panou.

 


accesul-interzis-autovehiculelor-sau-ansamblului-de-vehicule-cu-lungimea-mai-mare-de-x-m
Accesul interzis autovehiculelor sau ansamblurilor de vehicule cu lungimea mai mare de ?m

Acest indicator se amplaseaza la intrarea pe drumurile publice pe care accesul autovehiculelor sau ansamblurilor de vehicule cu lungimea mai mare decat cea inscriptionata pe panou este interzis.


interzis-autovehiculelor-de-a-circula-fara-a-mentine-intre-ele-un-itervel-de-cel-putin-x-m
Interzis autovehiculelor de a circula fara a mentine intre ele un interval de cel putin ?m

Se instaleaza pe sectorul de drum unde trebuie pastrata o distanta minima intre autovehicule. Poate fi insotit de un panou aditional pe care este inscrisa lungimea sectorului de drum pe care se impune restrictia. Raza de actiune a indicatorului se termina la intalnirea indicatorului Sfarsitul tuturor restrictiilor.


interzis-virajul-la-stanga
Interzis a vira la stanga

Se afla instalat inaintea intersectiei in care se interzice virajul la stanga deoarece pe drumul respectiv circulatia se desfasoara intr-un singur sens sau intrucat executarea virajului ar pune in pericol ceilalti participanti la trafic. Zona de actiune a indicatorului se termina dupa prima intersectie.


interzis-virajul-la-dreapta
Interzis a vira la dreapta

Se afla instalat inaintea intersectiei in care se interzice virajul la dreapta deoarece pe drumul respectiv circulatia se desfasoara intr-un singur sens sau intrucat executarea virajului ar pune in pericol ceilalti participanti la trafic. Zona de actiune a indicatorului se termina dupa prima intersectie.


intoarcerea-interzisa
Intoarcerea interzisa

Are rolul de a interzice intoarcerea in zona respectiva deoarece daca s-ar executa aceasta manevra ceilalti participanti la trafic ar putea fi pusi in pericol.


depasirea-autovehiculelor-cu-exceptia-motocicletelor-fara-atas-interzisa
Depasirea autovehiculelor cu exceptia motocicletelor fara atas – intezisa

La intalnirea acestui indicator depasirea autovehiculelor cu exceptia motocicletelor fara atas este interzisa. Conducatorul auto care intalneste acest indicator nu are voie sa depaseasca niciun vehicul cu motor cu exceptia motocicletelor fara atas insa are voie sa depaseasca vehicule simple (biciclete. vehicule cu tractiune animala. vehicule impinse sau trase cu bratul). Raza de actiune a indicatorului se termina la intalnirea indicatorului Sfarsitul interzicerii de a depasi sau Sfarsitul tuturor restrictiilor daca pe acel sector de drum a mai fost stabilita vreo restrictie. De asemenea zona de actiune a indicatorului Depasirea autovehiculelor cu exceptia motocicletelor fara atas – intezisa mai poate fi limitata si de coltul primei intersectii pe sensul de mers (unde ii inceteaza practic actiunea).


depasirea-interzisa-autovehiculelor-destinate-transportului-de-marfuri
Depasirea interzisa autovehiculelor destinate transportului de marfuri

Are rolul de a preciza inceputul sectorului de drum pe care depasirea este interzisa autovehiculelor destinate transportului de marfuri. Raza de actiune a indicatorului se termina la intalnirea indicatorului Sfarsitul interzicerii de a depasi sau Sfarsitul tuturor restrictiilor – daca pe acel sector de drum a mai fost stabilita vreo alta restrictie. De asemenea zona de actiune a indicatorului Depasirea interzisa autovehiculelor destinate transportului de marfuri mai poate fi limitata si de coltul primei intersectii pe sensul de mers.


limitare-de-viteza
Limitare de viteza

Este montat pe sectorul de drum unde viteza de circulatie a vehiculelor trebuie limitata. Zona de actiune incepe din dreptul indicatorului si se termina la intalnirea indicatorului Sfarsitul limitarii de viteza sau Sfarsitul tuturor restrictiilor. Daca indicatorul este insotit si de un panou cu numele localitatii atunci limita de viteza este valabila pentru intreaga localitate.


limitare-de-viteza-diferentiata-pe-categorii-de-autovehicule
Limitare de viteza diferentiata pe categorii de autovehicule

Se amplaseaza pe sectorul de drum unde viteza de circulatie trebuie limitata pe categorii de autovehicule. Zona de actiune incepe din dreptul indicatorului si se termina la intalnirea indicatorului Sfarsitul tuturor restrictiilor. Daca acest indicator este insotit si de indicatorul de localitate atunci limita de viteza este valabila pentru intreaga localitate.


claxonarea-interzisa
Claxonarea interzisa

La intalnirea acestui indicator claxonarea este interzisa in intervalul orar 6.00 – 22.00 (intre 22.00 – 6.00 se interzice prin lege claxonarea in orice localitate). Poate fi insotit de indicatorul de localitate caz in care restrictia se aplica pe intreg teritoriul localitatii.


vama
Vama

Se amplaseaza inaintea punctului vamal. La intalnirea acestui indicator conducatorul de vehicul este obligat sa opreasca la punctul vamal.


taxa-de-trecere
Taxa de trecere

Indicatorul se aseaza inaintea unei zone prin care trecerea este permisa numai dupa ce se plateste o taxa.


control-politie
Control politie

Conducatorul auto poate intalni acest indicator inaintea unei zone in care este prezenta politia.


sfarsitul-tuturor-restrictiilor
Sfarsitul tuturor restrictiilor

Indicatorul din imagine se monteaza in zona in care se termina o restrictie (cand pentru aceasta nu exista un indicator specific) ori atunci cand se termina zona de actiune a doua sau mai multe indicatoare de restrictie.


sfarsitul-limitarii-de-viteza
Sfarsitul limitarii de viteza

Are rolul de a preciza sfarsitul sectorului de drum pe care era impusa limitarea de viteza.


sfarsitul-interzicerii-de-a-depasi
Sfarsitul interzicerii de a depasi

Este instalat in zona in care se termina interzicerea de a depasi.


stationarea-interzisa
Stationarea interzisa

La intalnirea acestui indicator stationarea vehiculelor este interzisa. Zona de actiune a indicatorului inceteaza la cel mai apropiat colt de intersectie pe sensul de mers. Acest indicator poate fi insotit si de alte panouri aditionale care marcheaza inceputul. continuarea sau sfarsitul zonei de actiune (Inceputul zonei de actiune a indicatorului. Confirmarea zonei de actiune a indicatorului. Sfarsitul zonei de actiune a indicatorului) sau poate avea inscriptionate pe panou niste sageti cu aceeasi semnificatie.


oprirea-interzisa
Oprirea interzisa

Se afla instalat in locurile in care oprirea vehiculelor este interzisa. Zona de actiune a indicatorului inceteaza la cel mai apropiat colt de intersectie pe sensul de mers. Acest indicator poate fi insotit si de alte panouri aditionale care marcheaza inceputul. continuarea sau sfarsitul zonei de actiune (Inceputul zonei de actiune a indicatorului. Confirmarea zonei de actiune a indicatorului. Sfarsitul zonei de actiune a indicatorului) sau poate avea inscriptionate pe panou niste sageti cu aceeasi semnificatie.


stationare-alternanta
Stationare alternata – zile impare

Indicatorul se monteaza pe sectorul de drum in locurile in care stationarea vehiculelor este interzisa in zilele impare. Actiune a indicatorului inceteaza la cel mai apropiat colt de intersectie pe sensul de mers. Indicatorul poate fi insotit si de alte panouri aditionale: Inceputul zonei de actiune a indicatorului. Confirmarea zonei de actiune a indicatorului. Sfarsitul zonei de actiune a indicatorului. sau poate avea inscriptionate pe panou niste sageti cu aceeasi semnificatie..