inainteInainte

Indicatorul se monteaza cu cel mult 50 m inainte de o intersectie obligand conducatorul auto sa circule pe directia indicata de sageata. Daca actioneaza asupra unei singure benzi atunci se va instala deasupra benzii respective. Acest indicator actioneaza doar in intersectia inaintea careia este instalat.


la-dreapta
La dreapta

Se instaleaza pe partea opusa intrarii intr-o intersectie sau suspendat in mijlocul intersectiei obligand conducatorul auto sa vireze in directia indicata de sageata dar fara a ocoli indicatorul. Indicatorul actioneaza numai in intersectia inaintea careia este instalat.


la-dreapta2
La dreapta

Se amplaseaza inaintea intrarii intr-o intersectie obligand conducatorul auto sa vireze pe directia indicata de sageata dupa ocolirea indicatorului. Zona de actiune a acestui indicator o constituie intersectia inaintea careia este instalat.


inainte-sau-la-dreapta
Inainte sau la dreapta

Conducatorul auto va intalni acest indicator inaintea intrarii intr-o intersectie obligand conducatorul auto sa circule pe una din directiile indicate de sageti. Actioneaza doar in intersectia inaintea caruia este instalat.


ocolire
Ocolire

Indicatorul se amplaseaza inaintea unui obstacol aflat pe partea carosabila pe care conducatorul auto trebuie sa il ocoleasca in sensul indicat de sageata. Refugiile statiilor de tramvai sunt semnalizate cu astfel de indicatoare.


ocolire2Ocolire

Indicatorul se amplaseaza inaintea unui obstacol aflat pe partea carosabila pe care conducatorul auto poate sa il ocoleasca pe ambele parti. Refugiile statiilor de tramvai sunt semnalizate cu astfel de indicatoare.


intersectie-cu-sens-giratoriu
Intersectie cu sens giratoriu

Se amplaseaza inaintea unei intersectii cu sens giratoriu sau pe zona circulara din mijlocul intersectiei. La intalnirea acestui indicator conducatorul auto este obligat sa acorde prioritate vehiculelor care circula in interiorul intersectiei.


pista-pt-biciclete
Pista pentru biciclete

Are rolul de a preciza inceputul unei piste de biciclete pe care este permisa numai circulatia bicicletelor. Indicatoarul se monteaza si la intersectia pistei cu un drum public.


drum-obligatoriu-pt-categoria-de-vehicule
Drum obligatoriu pentru categoria de vehicule

Se afla instalat la inceputul unei drum pe care este obligatorie circulatia categoriei de vehicule inscriptionate pe panou.


drum-pt-pietoni
Drum pentru pietoni

Acestui indicator permite numai circulatia pietonilor pe drumul inaintea caruia este instalat.


delimitarea-pistelor-pt-pietoni-si-biciclete
Delimitarea pistelor pentru pietoni si biciclete

Poate fi intalnit la inceputul unui sector de drum pe care este permisa numai circulatia pietonilor si a bicicletelor acestia fiind obligati sa circule numai pe pista specifica pentru categoria din care fac parte.


delimitarea-pistelor-pt-pietoni-si-biciclete2
Delimitarea pistelor pentru pietoni si biciclete

Poate fi intalnit la inceputul unui sector de drum pe care este permisa numai circulatia pietonilor si a bicicletelor acestia fiind obligati sa circule numai pe pista specifica pentru categoria din care fac parte.


pista-comuna-pt-pietoni-si-biciclete
Pista comuna pentru pietoni si biciclete

Are rolul de a preciza inceputul sectorului de drum pe care este permisa si obligatorie numai circulatia pietonilor si a bicicletelor.


viteza-minima-obligatorie
Viteza minima obligatorie

Se monteaza in zona in care se impune o viteza de circulatie minima. La intalnirea acestui indicator conducatorul auto este obligat sa circule cu o viteza superioara celei inscriptionate pe indicator dar mai mica decat cea maxima legala admisa pe sectorul de drum respectiv.


sfarsitul-vitezei-minime-obligatorii
Sfarsitul vitezei minime obligatorii

Se instaleaza in zona in care se termina sectorul de drum cu viteza minima obligatorie.


lanturi-pt-zapada
Lanturi pentru zapada

Se amplaseaza in zonele in care pe timp de iarna cand partea carosabila este acoperita de zapada circulatia autovehiculelor este permisa numai daca cel putin doua roti sunt echipate cu lanturi pentru zapada.


directie-obligatorie-pt-vehicule-care-transporta-marfuri-periculoase
Directie obligatorie pentru vehicule care transporta marfuri periculoase – inainte

La intalnirea acestor indicatoare vehiculele care transporta marfuri periculoase sunt obligate sa circule pe directia indicata de sageata: inainte


directie-obligatorie-pt-vehicule-care-transporta-marfuri-periculoase2
Directie obligatorie pentru vehicule care transporta marfuri periculoase – la dreapta

La intalnirea acestor indicatoare vehiculele care transporta marfuri periculoase sunt obligate sa circule pe directia indicata de sageata: la drepta


directie-obligatorie-pt-vehicule-care-transporta-marfuri-periculoase3
Directie obligatorie pentru vehicule care transporta marfuri periculoase – la stanga

La intalnirea acestor indicatoare vehiculele care transporta marfuri periculoase sunt obligate sa circule pe directia indicata de sageata: la stanga